Omgeving

In Lorgues zijn alle voorzieningen voor handen: talloze bakkers, diverse kleine en grote supermarkten, terrassen, restaurants, (afhaal) pizzeria’s en tankstations. In het seizoen vinden er in het dorp regelmatig leuke activiteiten plaats (muziek, toneel, braderieën). Het hele jaar door is er elke dinsdagochtend een grote, zeer gezellige markt. U kunt er werkelijk alles kopen: verse groenten, vis en andere etenswaren, maar ook bedden, zonnebrillen, kralen en kettingen. Aanrader is de kip van het spit

Vanuit Lorgues is het ongeveer 40 minuten rijden naar Lac de St. Croix. Dit prachtige gletsjermeer met diverse kiezelstranden ligt aan de voet van du Verdon. U kunt er bootjes en waterfietsen huren. Vanaf deze plek is het mogelijk de route te rijden langs du Verdon. Op de route naar Lac de St. Croix ligt het dorp Aups. Hier is op zaterdagochtend een bijzonder gezellige markt.

De mooie en gezellige kuststreek is zeer goed bereikbaar. Met 40 autominuten bent u in Frejus, St. Aygulf of St. Maxime. Vanaf St. Maxime kunt u de “bateau vert” nemen en de oversteek maken naar St. Tropez. Ook kunt vanuit Lorgues richting de kust rond Le Lavandou rijden (richting Toulon). Hier liggen ook diverse leuke en vaak rustigere stranden.

Bent u sportief en actief? U kunt in Lorgues (of directe omgeving) paardrijden, kajakken, kanoën of breng een bezoek aan het mooie Adventure Parc L’Arnaude.